Reinigen & ontmossen van leipannen

after
before

Reinigen / ontmossen van daken verschilt tussen leien-pannen-andere. Op deze site beschrijven wij elke soort zijn specifieke behandeling.

 

  • Keramische lei (gebakken)
  • Eternitlei (vezelcement of asbest)
  • Natuurlei (gemaakt van natuursteen)

 

 

Ons waterdicht stappenplan

Zo gaan we te werk

1) Vooraf behandelen

Voorafgaand behandelen wij het dak met een professionele en milieuvriendelijke mos- en algenverdelger, deze dient enkele dagen in te werken.

 

2) Onder lage druk reinigen

Lei is een kwetsbaar materiaal. Daarom worden leien vaak onder een lagere druk gereinigd dan bijvoorbeeld dakpannen. Ook wordt naargelang de staat en/of vervuiling van het dak gereinigd met koud of warm water.

3) Antimos behandeling

Wij opteren ervoor om na het reinigen het dak nogmaals te behandelen met een antimosproduct. Deze extra cyclus komt zowel onze klant ten goede, als onze zekerheid bij de geboden garantie.

 

4a) Coating bij Eternitlei

Bij een eternitlei of vezelcementlei worden er meestal twee lagen coating aangebracht, voorafgegaan door een hechtingslaag (deze wordt evenwel samen met antimos aangebracht).

4b) Impregneren bij natuurlei

Keramische of natuurleien worden soms geïmpregneerd (hydrofoberen) d.w.z. waterwerend / -afstotend maken. Dit product is kleurloos en laat dus het door de eigenaar oorspronkelijk gekozen dak weer tot zijn recht komen.

Voor

Reinigen

Spuiten

Als nieuw

Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan Gratis offerte